8 Ekim 2015 Perşembe

YORGAN NASIL TEMİZLENİR?


Kış kapıda. Haydi kış temizliğine.! Kışlıklar dolaplara yerleştirilmek için gün sayıyor. Kış temizliği de yaklaşıyor. Kışlıkları çıkartıp temizliğini yapmak için tam zamanı! 
Kış mevsiminin kurtarıcılarından, sizi sıcacık tutan yorganların temizlik vakti de yaklaşıyor. Yorganlar, temizlenip yeniden kullanılmak için dolaplara yerleştirilecekler. Yorganların üretildikleri malzemeye göre birbirinden farklı yıkanma yöntemi vardır.

Yünlü yorganlar:

Yün yapı itibariyle suyla temas ettiğinde birine yapışan bir özelliğe sahiptir. Bu sebeple yünlü yorganlar sıcak suda yıkanmamalıdır. Yünlü yorganlar soğuk suda yıkanmalıdır. Küveti soğuk suyla doldurun ve ve yorganınız yünlerini küvete koyun. Kumaş deterjanıyla yıkayın. Küvetiniz yoksa leğen de kullanabilirsiniz.

Silikon ve kaz tüyü yorganlar:

Silikon ve kaz tüyü yorganlar yıkanabilirler. Özel programda yıkanmaları gerekir. 40 derecede yıkanmaları önerilir. Yıkarken makineye bir tenis topu koyarsanız tüyler topaklanmayacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

Hijyen sorunu yaşamamak için kurutma işlemi doğru ve özenli şekilde yapılmalıdır. Kurutma makinesi kullanacaksanız, ortalama 60 derecelik sıcaklık kurutma için uygundur.  Güneşte kurutmak istiyorsanız, güneşin etkili olduğu öğlen saatlerini tercih etmemelisiniz. Güneş, yorganların renklerinin solmasına sebep olabilir.


Yorganların temizliğinden önce, özellikle fabrikasyon olanların etiketlerindeki kullanım talimatlarına uymanız yorganınızın ömrünü uzatacaktır.

Cotton Çift Kişilik Yorgan
Mikrofber Tek Kişilik  Yorgan

                                   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder