7 Ekim 2015 Çarşamba

HAVLULARIMIZI NE SIKLIKTA YIKAMALIYIZ ?



"Temizlik, temizlik, temizlik" diyoruz da havlularımızı ne sıklıkta yıkıyoruz bunu hiç düşündünüz mü?
Hadi gelin beraber havlularımızı ne sıklıkla yıkamalıyız onu öğrenelim. Tüm detayları ile sizler için bu blogumda bu konuya değindim.


Havlularımız, banyodaki nemli ortamın da katkısıyla, bakteri oluşumuna son derece yatkındır.
Havlular, bakteri ve mikropların kolaylıkla oluştuğu tekstil eşyalarıdır. Bakteriler nemli ortamlarda çabuk çoğalır. Makyaj ya da kir havluya geçerse, bir sonraki kullanımda yüzde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Böyle bir durumda, havlu paylaşımı kesinlikle kaçınılması gereken bir durumdur. Herhangi bir kişinin havlusunda bakteri, mantar ya da virüs oluştuysa, bu havlunun bir başkası tarafından kullanılması son derece risklidir. Havlu kullanırken, cilde sürterek kuruluyor olmak, bulaşma riskini arttıran bir faktördür.
Tüm bu risklere karşı almanız gereken önlem ise havlularınızı sık sık yıkamaktır. Yüz havlularını gün aşırı yıkamanız en doğrusudur. Banyo havluları ise üç ile altı gün arasında sıklıkla yıkanabilir. Ancak, havluları ne sıklıkta yıkadığınızdan daha önemli bir konu, nasıl muhafaza ettiğinizdir. Kullanım akabinde, havlularınızın tamamen kurumasını sağlayarak, bakteri oluşumunu minimize etmiş olursunuz. Ne var ki, banyonun nemli oluşundan dolayı havluların kuruması saatler sürüyorsa, bakteri oluşumu konusunda risk altındasınız demektir.
Havluları kullandıktan sonra kurutmanın en ideal yolu, banyonun dışında, bol havadar ve kuru bir alanda asmaktır. Havluları çamaşır makinesinde yıkarken, sıcak suda ve mümkünse parfümsüz deterjan ile yıkayın. Bu sayede, ciltte sivilce oluşumunu sağlayan tahriş edici maddelerden sakınmış olursunuz. Banyo ve yüz havlularınızın sayısını arttırarak, rotasyon yapmanız da doğru bir yöntemdir.
Banyodaki lif ve süngerleri ise hiç kullanmamanız en idealidir. Şayet, lif ve süngerler neredeyse hiçbir zaman tamamen kurumaz ve uzun süreler boyunca ıslak ya da nemli kalarak bakteri oluşumuna davetiye çıkarır.
Banyodaki havlu sayısınızı arttırarak, havlularınızı sıcak su ile yıkayarak ve kullanımdan sonra banyo dışındaki havadar bir ortamda kurutarak, hijyeni sağlamış olursunuz.

Craft Kırmızı Havlu
Space Taşlı Siyah Havlu
Stria Gri 5li Banyo Seti



                       



                     




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder