15 Ekim 2015 Perşembe

Angelina Jolie'nin Meme Kanseri Hikayesi


Biz, Ev Tekstil Pazarı olarak meme kanseri hakkında sizleri bilinçlendirmeyi, kendimize görev edindik. 

Meme Kanserine dur demek bizim elimizde. “Erken teşhiş, hayat kurtarır.”

Angelina Jolie 2013 yılında her iki memesini ve 2015'in başlarında da yumurtalıklarını aldırdı. Çünkü yaptırdığı BRCA1 adlı genetik test %87 oranında meme kanseri ve %50 oranında yumurtalık (over) kanseri riski taşıdığını gösteriyordu. Peki neden kansere yönelik genetik test yaptırmıştı? Çünkü annesi 56 yaşında yumurtalık kanserine bağlı yaşamını yitirmişti ve Angelina Jolie, yumurtalık ve meme kanserlerinin bir kısmının genetik geçişli olabileceğini öğrenmişti. Angelina Jolie,  yaptığı açıklamada, ölümcül kanser riskini arttıran genetik mutasyon taşıdığı için çift mastektomi yöntemiyle, iki memesini birden aldırmaya nasıl karar verdiğini ve bu konuda neler hissettiğini tüm içtenliği ile anlattı…



Annesi aktris Marcheline Bertrand’ı 56 yaşında yumurtalık kanserinden kaybeden Angelina Jolie’nin meme ameliyatının ilk aşaması, Şubat ayının başında gerçekleştirildi.New York Times’da yayınlanan makalede, geçirdiği operasyonu açıklayan Angelina Jolie, annesinin 10 yıl boyunca yumurtalık kanserine karşı verdiği savaşı da okuyucularla paylaştı. Jolie, “ annem, torunlarını kucağına alacak kadar yaşadı. Ama, benim çocuklarım anneannelerinin ne kadar sevecen ve iyi biri olduğunu bilme şansına asla sahip olamayacaklar” dedi.

     

“Tüm bunları anlatmak istedim. Çünkü mastektomi yaptırma kararı almak hiç de kolay değil. Ama şu bir gerçek ki, mastektomi yaptırdığım için çok mutluyum. %87’lik meme kanseri riskim, %5’in altına indi. Artık çocuklarıma, beni meme kanserinden kaybetme korkusu yaşamalarına gerek olmadığını söyleyebilirim. Umarım tüm kadınlara, özellikle de meme veya yumurtalık kanseri riskini genetik olarak taşıyan kadınlara, bir seçenekleri, bu seçenekleri gerçekleştirecek uzmanları olduğunu anlatmayı başarmışımdır. Kendi geleceğiniz hakkında kendiniz karar verebilirsiniz,” diyen Angelina Jolie, bence dünyada birçok kadına ışık tutmuştur.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder