10 Ekim 2015 Cumartesi

Küçük Değişikliklerle Yatak Odanızı Değiştirmenin Yolları



Küçük Değişikliklerle Yatak Odanızı Değiştirmenin Yolları

Özellikle hafta sonları, yatak odanızı huzurlu bir alana dönüştürmek için ideal bir zaman..

1. Parlak fikirler
Yatak odanızda etkili bir değişim yaratacak en uygun fiyatlı fikirlerden biri, eş desenli masa lambaları kullanmaktır.
Hâli hazırda baş uçlarınızda duran masa lambası formundaki gece aydınlatmalarınızın başlıklarını değiştirin.
Evde bulunan nostaljik kumaşlardan (tercihen dantelli olanlarından seçin) kolaylıkla yeni lamba kılıfları üretebilirsiniz.
Bir diğer parlak fikir ise uygun fiyatlı objeleri bol tekrarlı bir biçimde kullanmaktır, örneğin bir duvarı resim çerçeveleri ile donatmak gibi.

2. Mutluluk verici nevresimler

Eski nevresim ve çarşafları yenileri ile değiştirmek basitmiş gibi görünen bir fikir olsa da yatak odanızda fark edilir bir değişim yaratacaktır. Sıcak yaz aylarında açık tonlarda nevresim takımları, kış aylarında ise koyu tonlarda nevresim takımları seçmeye özen göstermelisiniz.
Yaz aylarında yatağın ayakucuna açık sarı tonlarda hafif bir yazlık örtü yayarak odaya yazın neşesini getirebilirsiniz. Limon tonları odalarda yazı anımsatan bir atmosfer yaratmaktadır.
Kış aylarında ise yatağın ayak ucuna nevresim takımının kombinine uygun renkte koyu ton tonlarında bir örtü serebilirsiniz.

3. Yastık düzeni

Yatak odanızda dekoratif amaçlı kullanılsalar bile aşırı derecede çok yastık bulunması bunaltıcı bir etki yaratır. En temiz ve ferahlatıcı olanı iki uyku yastığı ile bir ince boyun yastığının yatakta yer almasıdır.

4. İkiye bölünmüş halılar

Yatak odanızda daha bütüncül bir görünüm istiyorsanız yatağınızın iki tarafında da minik bir halı veya kilim
bulunmalıdır.

5. Ayna

Dekoratif bir ayna küçük bir odaya derinlik katmanın yanı sıra odanın atmosferine büyülü bir ışıltı ve aydınlık da getirecektir.
Büyük bir boy aynası alarak ışığı odaya yansıtacak bir köşeye koyabilir veya duvar aynası tercih edecekseniz çevresi sanat eseri gibi süslü prestijli modellerden birini seçebilirsiniz.

6. Sanatsal çalışmalar


Sürekli yatağınızın karşı duvarında duran aynı resme bakmaktan sıkıldınız mı? O zaman kendi fotoğraflarınızdan hoş bir kolaj yaparak kendi sanat eserinizi yaratabilirsiniz!
En sevdiğiniz fotoğraflarınızı siyah beyaz olarak büyüklü küçüklü ebatlarda bastırın ve çerçeveleterek duvarınızı süsleyin. Bunu yaparken fotoğrafların büyüklü küçüklü anlamlı bir bütün yaratması için oranları ve bağlantıları iyi hesaplamayı unutmayın!
İstanbul Kırmızı Nevresim Takımı
Moncler Kırmızı Nevresim Takımı
Brazil Nevresim Takımı

                       

                       



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder