Bunun için bazı pratik önlemler vardır.
Öncelikle banyo pencerenizin hava geçirip geçirmediğinden emin olun. Elinizle kontrol edebilirsiniz. Eğer pencereniz hava geçiriyorsa bir bant ya da yalıtım süngeriyle hava geçişini engellemeniz gerekir. Eğer çatlaklar varsa silikonla doldurabilirsiniz.
Kışın banyoyu ısıtmak için sıcak su uzun süre açık bırakılabiliyor. Bu, gereksiz su tüketimi anlamına gelir. Duş başlığınızı tasarruflu bir modelde seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra banyonuzun sıcak olması da bu sorunu ortadan kaldıracaktır.
Banyonuzdaki havlupan yeterli çalışmıyorsa da ısı kaybı oluşur. Havlupanın doğru çalıştığından emin olun. Eğer banyonuzda havlupan yoksa yaptırmayı düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra banyonuza asla elektrikli ısıtıcı ya da taşınabilir soba koymamalısınız. Bu ısıtıcılar suyla temaslarıyla ölümcül riskler taşımaktadırlar. Devrilerek yangına da sebep olabilirler.
Banyo zeminleri genellikle seramik, fayans kaplıdır ve buralar soğuk olurlar. Çıplak ayakla basmanız durumunda soğukla doğrudan temas kurmuş olursunuz. Bunu engellemek için yere kalın bir paspas sarmanız gerekir. Bastığınız kısımları kaplayacak büyüklükte olması yeterlidir. Dilerseniz yerden ısıtma sistemi de kurdurabilirsiniz.
Türkiye’de henüz çok yaygın olmayan, fakat kızılötesi teknolojili lambaları da banyonuzu ısıtmak için kullanabilirsiniz. Bu lambalar banyonuzu hem aydınlatıp hem de ısıtabiliyor.
Banyonuzu hem yenilemek hem de ısıtmak ister misiniz? Bunun için ısı yalıtımı sağlayan boyalardan faydalanabilirsiniz. Banyodaki ısıyı koruyup, rutubeti engelleyen bu boyalar, banyonuzu yenilerken ısıtacak da.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder