5 Ekim 2015 Pazartesi

UYKUMUZA NE KADAR DEĞER VERİYORUZ?



UYKUMUZA NE KADAR DEĞER VERİYORUZ?

Günlük hayatta kendimize ne kadar özen gösteriyoruz? Ne kadar bakımlıyız? Bunun için ne kadar alışveriş yapıyoruz? Bu soruların cevabı, miktarı herkese göre farklıdır. Tek bir ortak nokta var ki,  ‘Kendimize özen gösteriyoruz’. Öyle de olması gerekiyor zaten. İnsanlar hayatlarının 3/2sini uyumadan geçiriyor ve bu süre zarfında kendileriyle hep başbaşalar. Peki geri kalan 3/1lik zaman diliminde ne yapıyoruz?  Tabiki uyuyoruz.! Peki bu noktada kendimize olan özeni bırakacak mıyız? Akıllarınıza hemen şu soru geliyor: ”Uyurken kendimize nasıl özen gösterebiliriz ki?” Çok düşünmeden ben söyleyeyim size. Yatağımıza, nevresim takımımıza, battaniyemize, yatak örtümüze gösterdiğimiz özen, hassasiyet bizim daha konforlu bir uyku geçirmemizi sağlar. Bunları seçerken dikkat edeceğimiz tüm detayları sizler için bir arada topladım.

Mümkün olduğunca büyük bir yatak almaya özen gösterin. Küçük yataklar uyku kalitesini düşürebilir. 

Yatak boyutları kişinin boyundan en az 20 cm fazla ve eni en az 95 cm olmalıdır.

Yatağın sert, orta sert veya yumuşak oluşu, tamamen sizin rahatınızla alakalıdır..

Kullanacağımız nevresim takımı kaliteli ve şık olması gerekir.
Nevresim takımlarında artık en çok aranan özelliklerden birisi de anti bakteriyel olmasıdır. Bambu elyafı doğal anti-bakteriyel yapısı ile bu eksikliği önemli ölçüde kapatmaktadır. Ayrıca pamuktan aşağı kalmayan emicilik ve yumuşaklığı ile bir üst kalite olarak tercih edilen kumaş türüdür.

Kış aylarında kullandığımız battaniye ve yorganlarda kalitesinden ödün vermemeli ve sizin yatağınızın kombinine uymalı.

Yatağımızda en son olarak kullandığımız yatak örtüsünü iseyatağın bütününden ayrılmadan tercih etmelisiniz. En doğru yatak örtüsünü seçerek, gün boyu yatağınızın şıklığından bir şey kaybetmemiş olursunuz.

Fabia Kırmızı Battaniye
Grant Lacivert Battaniye
              
Retro 3d Nevresim Takımı
Town Yeşil Nevresim Takımı

                             



                               




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder