24 Kasım 2015 Salı

MODERN ŞÖMİNELER


Neredeyse ateşin bulunuşundan itibaren evlerde şömine benzeri ürünlere yer verilmektedir. Şömineler de uzun yıllardır evlerde dekoratif bir öğe olarak kullanılmaktadır.

Salonları ya da ortak kullanım alanlarına güzel bir hava katan şöminelerin klasik olanları haricinde pek çok modelde tasarımı yapılmaktadır. Klasik modellerden sıkılan, ev dekorasyonunda modern çizgileri tercih eden ya da şömine temizliğinin zor olduğunu düşünenler için birbirinden farklı onlarca modern şömine modeli üretilmektedir.

Modern şömine modellerinde, dekoratif olmalarının yanı sıra odun da kullanılmadığından pratiktirler. Yakıt olarak odun kullanıldığı halde temizliği kolayca yapılabilmektedir.
Modern tasarımı sevenler için üretilen modern şömine modelleri mekanlara uygun olarak da tasarlanabilmektedir. Duvarın içine gömme şeklinde monte edilen ve mekanla bire bir uyumlu bu modeller, ev dekorasyonunda sıkça kullanılmaktadır. Duvarlarınızda, mobilyalarınızla uyumlu olarak tasarlanan dekoratif modern şömine modelleri evinize farklı bir hava katacaktır.
iStock_000008547737_Large-001
Modern şömine modelleri yalnızca duvar içlerine monte edilmemektedir. Geniş bir salonunuz varsa şöminenizi salonunuzun ortasına da koyabilirsiniz. Tavandan aşağıya bir boru ya da kolon yardımıyla bacaya bağlanan şömineniz salonunuz yıldızı haline gelecektir. Yukarıdan bir bacası olan şömineler  yerine müstakil halde olan şömineleri de tercih edebilisiniz. İsterseniz şöminenizi televizyonunuzun bulunduğu duvara da koyabilirsiniz.

Şömineler, evlere modern ve şık bir hava katmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder