26 Kasım 2015 Perşembe

Evde Keyifli Bir Kış Geçirme Kılavuzu

Son günlerde yaşanan hava olayları biraz geç olsa da kışın kapımıza dayandığını gösteriyor. Soğuğun evimizin duvarlarını aşındırdığı bugünlerde  evden dışarı adım atmak ise istenmeyen bir seçenek. Çoğu zaman “bugün hava soğuk, dışarı çıkmayayım” diye bir seçenek olmuyor,  işe gitmek  ya da işlerimizi halletmek için evden dışarı pek de gönlümüz olmadan çıkıyoruz. Buz gibi hava ile yüzleşiyoruz.
Peki ya evden dışarı çıkmak için sebebimiz olmadığı zamanlarda bütün kış evde ne yapacağız mı diyorsunuz. O zaman Ev Tekstil Pazarı olarak  sizin için hazırladığımız bloğumuzu okuyun.
İşte “Evde Keyifli Bir Kış Geçirme Kılavuzu”:
1.       Hiçbir Şey Yapmayın ve Film İzleyin:
Havanın soğuk olması ve dışarıda yapacak işinizin olmaması tam anlamıyla sizi film keyfine davet ediyor.  İşlerinizden uzaklaşın, tüm kişisel bakımları bir kenara bırakın ve rahatlayın!
Sizi kışın soğuğunda bile sıcak tutacak bir battaniye alın TV karşısında filminizin keyfini çıkarın.
İşte Ev Tekstil Pazarı olarak sizin için seçtiğimiz 3 güzel film:
·         The Bucket List – Birbirinden farklı karakterde olan iki yaşlı adamın ölmeden önce yapmak istedikleri hayalleri gerçekleştirmesini konu alan içinizi ısıtacak 2007 yapımı bir film.
·         August Rush- Müziğin gücünü bütün dünyaya kanıtlayan harika bir çocuğun hikayesi. Sizi de etkileyeceğine eminiz.
·         3 Idıots- 2009 Hint yapımı olan bu güzel film 3 arkadaşın sıra dışı üniversite hayatlarını anlatıyor.
Bu güzel filmleri izlerken içinizi ısıtacak battaniyelerden sizin için seçtiklerimiz:
Tek Kişilik West Battaniye
Tek Kişilik Carolyn Battaniye
Çift Kişilik Grant Battaniye

2.      Sevdiklerinizi Evinize Davet Edin
Filmleri mutlu biten son anlarına baktığımızda çoğu karakterin evde sevdiği kişilerle beraber olduğunu görürsünüz. Karakterler sevdikleriyle birlikte ellerinde sıcak bir içecekle kahkahalar atarak rahatlarlar. O kadar senarist ve yönetmenin kesinlikle bir bildiği vardır. O halde sizde evinize birlikte olmaktan keyif aldığınız dostlarınızı, yakınlarınızı davet edin. Onlara kahve, sıcak çikolata veya saleple kalbinizin sıcaklığını hissettirin. Peki ya neden sıcak çikolata, kahve ya da salep. Yapması kolay, çabuk ve zahmetsiz. Unutmayın saleple sıcak çikolatanızın lezzetini arttırabilirsiniz. Evinizde sevdiklerinizle zaman geçirmekten daha keyifli ne olabilir ki?


3.      Egzersiz Yapın
Kış günü evde kapalı olunca yeme-içme miskinlik seviyelerimiz ister istemez en üst seviyesine ulaşıyor. Kış uzun sürer diye düşünmeyin. Her kışın bir baharı, her baharın bir yazı, her yazın da bikinileri, mayoları ve daha ince kıyafetleri vardır.
Evinizde spor aletleriniz varsa çok şanslısınız çünkü kışın soğuk günlerinde evinizden çıkmanıza gerek kalmadan günlük egzersiz ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Diyelim ki bir spor aletiniz yok. Tek ihtiyacınız olan bir egzersiz minderi ve geçmişten hatırladığınız egzersiz hareketleriniz. İnternette anlatımlı ders videoları bulabilirsiniz.
Aman Dikkat: Bilmediğiniz veya emin olmadığınız hareketlerle sakatlanmayın!


 Yukarıda okuduklarınız bu kışı evde keyifli geçirmenize giden kısayol olabilir. Soğuk günlerde evinizin tadını çıkartın. Evinizde olup yapamayacaklarınızın sayısı gerçekten çok az. Soğuktan uzak durarak bol bol dinlenin, sevdiklerinize kapılarınızı açarak evinizi ısıtın ve zinde kalmak için egzersiz yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder