29 Ocak 2018 Pazartesi

Soğuk ve Karanlık Kış Günlerinde Yatağınızdan Kolayca Çıkabilmeniz İçin İpuçları


                                                   

Soğuk bir hafta içi sabahı, hava henüz yeni aydınlanmaya başlamış ve alarmınız çalıyor. Sadece uykudan uyandırmak için değil, gün içerisinde yapılması gerekenlere dair bütün sorumluluklar gözünüzün önüne gelmeye başladı. İşte bu ve buna benzer düşünceler ile gözlerinizi açıyorsanız, aşağıdaki yöntemleri uygulayarak soğuk kış günlerinde işlerinizi daha kolaylaştırabilirsiniz.


  • Merkezi ısıtmayı kontrol altında tutun


    • Dışarısı -5 derece ve aşağısında olduğunda, yapmak isteyeceğiniz son şey sıcacık yatağınızdan çıkmak olabilir. Uyanma ve yataktan çıkma fikrinin daha cazip olabilmesi adına, ısıtma sisteminizin derecesini kalkışınızdan 1 saat önceye ayarlayın. Günümüzde ısıtma sistemlerini mobil uygulamalardan ayarlayabileceğiniz çözümler bulunmaktadır. Bu sistemlerden de faydalanarak evinizin içerisini daha sıcak hale getirebilirsiniz. Araştırmalara göre 18-21 derece arasındaki sıcaklıkların ideal seviyelerde olduğu ön görülmüştür. Sabit bir ısıtma sistemi kullanıyorsanız bu derecelerde tutmaya özen gösterebilirsiniz
      .
      • Uyku ürünlerinizi konforunuza yönelik seçin

      Kaliteli ve sağlıklı bir uykunun alınabilmesi, uyanma periyodu için de önemli hale gelmektedir. Sabah erken saatlerde uyanabilmek adına, geceden en verimli ve ritimli uykuyu hissedebilmek gerekir. Evlerinizin en özel alanları olan yatak odası ve nevresim seçimlerini doğru tercih ederek, bir adım öne geçebilirsiniz.
      www.evtekstilpazari.com.tr  sayfamızda kaliteli ve geniş uyku ürünlerini inceleyebilir ve anında online yada watsap sipariş verebilirsiniz.
      • Sarı ışıklı bir aydınlatma kullanın

      Kışın rahat ve sıcak yatağınıza daha çok özlem duyuyorsanız, bir sebebi de güneş ışığından yoksun olmanın beynimize gönderdiği etkilerden olması. Mevsimsel affektif bozukluk, genellikle kışın görev yapan bir depresyon türüdür. Güneş ışığına daha az maruz kalma, içsel biyolojik saatinizle beraber uyku/uyanıklık döngüsünün bozulmasına neden olabilir. Gün ışığına benzer bir aydınlatma kullanmak vücut saatinizi dengelemeye yardımcı olabilir. Bu sayede ruh haliniz, enerjiniz ve verimliliğinizi bütün güne yayabilirken, gece uyku süresine geçişi ve uykuyu daha kolaylaştırabilir. 

      İyi bir kahvaltı hazırlayın

      Soğuk kış günlerinde D vitamininden mahrum bir dönem geçiririz. Bu da mutlu olmak için üretilen hormonlardan en çok seratonin üretimini etkilemekte. Protein, vitaminler ve karbonhidratlar açısından zengin bir kahvaltı, vücudunuzu ve beyninizi güçlendirebilir. Kahvaltı uykunuzu daha erken bölmenize sebep olacak gibi düşünseniz de, yapılan çalışmalarda her zaman iyi bir kahvaltı yapan kişilerin kilolu olma eğilimlerinin düşük olduğu gözlemlenmiştir.

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder