16 Ocak 2018 Salı

BEBEK UYKUSU

Bebekler iyi bir uyku için
Sessiz, gürültüsüz ısısı ayarlanmış, huzur dolu ve fiziksel koşulları iyi olan bir ortam hazırlanmalıdır. Rahat ve güvenli bir uyku için sırt üstü ya da yan yatırılması tercih edilmelidir. Yüzükoyun yatış bebeklerin bazen havasız kalmasına neden olabilir. Kafa tasının düzgün gelişmesi için bebeklerin bir yatışta sizi sağdan görüyorsa, bir dahaki yatışta soldan görmelidir. Loş bir ışıkta ninniler söyleyin, masal okuyun, hikâye anlatın ya da bunun için özel olarak hazırlanmış CD’lerden yararlanın.

 Bebek Nevresim takımları arasında seçim yaparken renk ve desenden önce sağlık açısından düşünmek gereklidir. Nevresimin hangi kumaştan yapıldığı, renklendirmesinde hangi boyaların kullanıldığı gibi noktalar bebek sağlığı açısından son derece önemli noktalardır. Bugün yazımızda seçtiğimiz birbirinden şirin ve tatlı renkleri ile bebek odasını güzelleştiren bebek nevresim takımları pamuk ve bambu gibi doğal kumaş türlerinden üretilen ve renklendirmesinde herhangi bir zararlı kimyasal kullanılmayan tasarımlardır

Anne babalar bebeklerin ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek için bebekleriyle uyumayı tercih ederler. Ancak bebekle birlikte uyuma, bebeklerin kazayla boğulma riskini artırabilir. Bu riske yataktaki yastıklar, çarşaf ve yorgan neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder