30 Ocak 2016 Cumartesi

KLİMA NEDEN ISITMAZ?


Klima hem ısıtma hem de soğutma amaçlı kullanılabiliyor. Özellikle çok kullanılmayan evlerde ya da küçük mekanlarda ısıtma için klimadan faydalanılabiliyor.
Klimanızın, periyodik bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin. Elektronik cihazların bakımını düzenli yaptırmanız, cihazı uzun süre kullanma imkanı sağlar. Klimanın evde yaşayanların, hayvanların ve bitkilerin, hava akımından doğrudan etkilenmeyeceği bir yere monte edilmesine dikkat edilmelidir.

Duvar, pencere, tavan ve zeminin mümkün olduğunca ısı yalıtımlı olmasına dikkat edin. Böylece soğuk ve sıcak havayı daha fazla muhafaza edebilirsiniz. Klima kullanırken oda kapısının ve pencerelerinin kapalı olmasına özen gösterin. Dışarıdan gelen hava akımı, klimanızın havayı istenilen şekilde vermesini engeller.
Klimanın hava giriş – çıkış kanallarının ve üfleme menfezlerinin önüne hava akışını engelleyecek herhangi bir şey yerleştirmeyin. Bu durum, klimanızın hava geçiş sisteminde sorun yaratabilir.
Isıtma amaçlı kullanılan klimalar bazı durumlarda arızalanabilir. Klimada yaşanan sorunlar:

Motor Arızası

Motoru arızalanan klimalar ısıtmazlar. Motor arızaları üretim hatası, klimanın bulunduğu ortamdan ya da kullanıcı kaynaklı olabilir.
Klimanın soğutma ısıtma fonksiyonlarında fan ya da filtrelerden kaynaklı sorun da olabilir. Fakat en önemli arıza motor kaynaklı olandır.

Fan Arızası

Klimanın binanın dışında yer alan kısmı, klima fanlarıdır. Klimanın ısıtma ve soğutma işlemleri için hava sirkülasyonunu fanlar gerçekleştirir. Fanın arızalanması durumunda klima ısıtma ve soğutma yapamaz.

Filtrelerin Tıkanması

En basit arıza olmakla birlikte, işlevsel açıdan en etkili olan aksaklıklardan biri de filtrelerin tıkanmasıdır.
Klima hava filtreleri kullanıma bağlı olarak zamanlar tıkanır. Çevresel koşullar tozlanmayı hızlandırır. Hava filtreleri temizlenmezse klima arızalanabilir. Bu sebeple filtreler düzenli olarak temizlenmelidir.
Klimanızın ısıtma sorunu varsa profesyonel bir yardım almanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder