19 Ocak 2016 Salı

Kıyafetlerdeki Tüylerden Kurtulma Yolları

Bu soğuk kış günlerinde örme veya dokuma kazaklar ısınmamızı sağlıyor. Fakat bu iplikler yüzünde kıyafetlerimiz üzerinde tüylenme oluşabiliyor. Öyle ki ilk kez giydiğiniz bir kıyafette bile tüylenme oluşabiliyor. Biz de Ev Tekstil Pazarı olarak kıyafetlerinizdeki tüylerden kurtulmanın yollarını sizin için araştırdık.
Giysilerin başka giysilerle temas eden bölümlerinde, pantolon ağ ve arka kısmında, kol ve dirsek bölümünde sürtünmeden dolayı tüylenme ve tiftiklenme meydana gelir. Tüylenme ve tiftiklenmeyi önlemek için bazı yöntemler vardır.

Tüylenme Nasıl Önlenir?

Tamamen önlemek mümkün değilse de, tüylenmeyi kullanım ve yıkamada dikkatli olarak geciktirebilirsiniz. Paltolar içinde yer alan fermuar ve etiketle diğer giysilere sürtündüğünden tüylenmeye sebep olur. Çantalarda sürekli temas ettikleri kısımlarda tüylenme yaparlar. Bu eşyaları kullanırken dikkat etmeniz gerekir. Örneğin etiketleri kesebilirsiniz.
Tüylenmeyi geciktirmek için yıkama sırasında makineye çok fazla giysi, deterjanı da az koymayın. Deterjan, giysilerde kayganlık bıraktığından sürtünmeyi azaltır. Yünlüler daha çok tüylenirler. Yünlüleri sıvı deterjanla ve yünlü programda yıkayın.
Kazak, pantolon ve paltolarınızdaki tüylenmeyi temizleyebilirsiniz.

Tüylenme Nasıl Temizlenir?

Giysilerdeki tüylenmeyi jiletle temizleyebilirsiniz. Giysinizi sert ve düz bir zemine koyun. Elinizle giysinin temizlenecek kısmını gerdirin ve yukarıdan aşağıya doğru jiletleyin. Bu işlem sırasında giysiye zarar vermemeye dikkat edin.
Temizleme için koli bandı da kullanabilirsiniz. Güçlü yapışkanı olan koli bandını giysiye yapıştırıp çekerek tüyleri temizleyebilirsiniz. Fakat bu işlem uzun süredir tüylenmiş bir giyside işe yaramayacaktır.
Bu yöntemlerin dışında giysilerdeki tüylenmeyi temizlemek için özel ürünler bulunmaktadır. Tüy temizleme aleti, kazak tüyü alma makinesi, kazak tüy ve tiftik temizleme aletiyle de giysilerinizdeki tüylerden kurtulabilirsiniz.

Bu yöntemlerle giysilerinizdeki tüylerden kurtulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder