29 Ocak 2016 Cuma

KAPI GICIRTISINI GEÇİRMENİN YOLLARI

Odaları birbirinden ayıran ve evle dışarısı arasındaki sınırı belirleyen kapılar açılıp kapanırken kullanıma bağlı olarak zamanla sesler çıkarmaya başlayabilir.
Kapıların gıcırdamasının temel sebebi menteşelerin gevşemesidir.  Bu ses rahatsız edicidir. Bu sebeple buraya müdahale edilmesi gerekir.
PVC pencere ve kapıların koruyucu bandı bulunmaktadır. Montajdan sonra bu bandın çıkarılması gerekir. Uzun süre sıcağa ve güneş ışığına maruz kalan bant, yüzeye çıkmayacak şekilde yapışabileceğinden çıkarma işlemini serin havalarda yapmanız önerilir. Uygun hava koşulları yoksa 55 dereceye kadar ısıtılmış ince bir yağ bant yüzeyine sürülür ve 4-5 saat bekletilip sonra çıkartılabilir.

Amerikan kapılarının içerisinde farklı maddeler vardır. Dolayısıyla normal temizlik yöntemleri bu maddeleri yıpratır. Amerikan kapıların temizliğinde tuz ruhu, çamaşır suyu, cif gibi temizlik malzemeleri kullanamamalısınız. Bu malzemeler kapıyı yıpratır ve çürümesine sebep olabilir. Eğer kapınızda cam bölümü varsa, bu bölümü cam temizleyici malzemelerse temizleyebilirsiniz. Fakat sadece cam kısmını bu şekilde temizlemelisiniz.

Kapı Gıcırtısını Giderme Yöntemleri

  • Kapı gıcırtısını gidermenin en kolay yolu kapıyı yağlamaktır. Bunun için kullanabileceğin en ideal yağ ise makine yağıdır.
  • Gıcırdayan kapıyı yukarıya doğru kaldırın. Kulak çöpünü makine yağına batırın. Ardından pamuklu çubuğu gıcırdayan kapının menteşelerine sürün. Menteşeleri dıştan içe doğru yağlayın.
  • Makine yağınız yoksa yemeklik yağ da kullanabilirsiniz. Fakat yemeklik yağın üzerinde toz birikir. Bu sebeple kapı gıcırtısı kısa sürede tekrar başlayabilir.
  • Bunları yanı sıra gres yağı da kullanabilirsiniz. Gres yağı sürüldüğü yerde akmadan kaldığı için uzun süre kapı gıcırtısından kurtulabilirsiniz.
  • Kapı gıcırtısı başlamadan önce de yağlama yapabilirsiniz. Yılda iki kez bu işlemi tekrarlamanız gıcırtı oluşumunu önceden engellemenizi sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder