10 Şubat 2018 Cumartesi

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

Mağazaların kırmızıya boyandığı, sevgili kavgalarının en az yaşandığı, çiftler arasında hediye trafiğinin yoğun olarak yapıldığı 14 Şubat Sevgililer Günü, kışın ortasında romantizm sıcaklığının en fazla hissedildiği, dünyanın birçok yerinde aşkın coşkuyla kutlandığı tarihtir.
14 Şubat Sevgililer Günü nereden çıktı, Sevgililer Günü’nün tarihçesi ne? Bugün 14 Şubat’ın anlamı, sevgiliye en güzel hediyeyi alıp birlikte baş başa unutulmaz bir gün geçirmek olsa da, bu özel günün kökeni Antik Roma’ya dayanıyor.
Antik Roma’da 15 Şubat, çobanların tanrısı, bereketi sağlayan Lupercus’un onuruna “Lupercalia Günü” ya da “Lupercalia Şenliği” olarak kutlanıyordu. 14 Şubat ise bayram arifesi olarak genç kızların bir sonraki seneye kadar hangi erkekle beraber olacaklarını öğrendikleri gündür. Genç erkekler, genç kızların isimlerinin yazılı olduğu levhaları bir küpün içine atıp kura çekerdi. Kurada ismi çıkan genç kızla erkek birlikte oluyordu. Bu birliktelikler de genellikle evlilikle sonuçlanıyordu.
Bir Aziz Hikâyesi
O dönem Roma’yı yöneten İmparator Claudius Gothicus, bu evliliklere karşıydı. Ona göre erkekler evlenip yuva kurduklarında savaşa katılmak istemiyordu. Ya da evli olan bir erkek iyi savaşamıyordu. Bu yüzden M.S. 270’de evliliği yasakladı. Böylece evlilik dışı ilişkilerde artış oldu. Bu dönemde yaşayan Rahip Valentine ise evlilik dışı ilişkileri dine aykırı bulduğu için çiftleri gizlice evlendirmeye başladı. Bunu duyan imparator Valentine’i yakalattırdı ve hapse attırdı.
Bir rivayete göre Valentine hapishanedeki gardiyanın kızına âşık oldu. Valentine asılacağı gün genç kıza iletmesi için gardiyana bir kâğıt verdi. Genç kız nota baktığında gözleri açıldı. Notta yazan mesaj ise “From your Valentine”di (Valentine’inden). Sevgililer Günü’ne bu yüzden Aziz Valentine Günü de denir.
sevgiliye alınacak hediyeler burçlara, sevgilinizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre çok çeşitli olabilir. Ama biz tıpkı organize edeceğiniz bir akşam yemeği gibi Sevgililer Günü hediyenizde www.evtekstilpazari.com.tr  online satış sitemizden  seçmek istemezmisiniz ?? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder