26 Şubat 2018 Pazartesi

Battaniye ve Yorgan Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Battaniye ve Yorgan Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Kış aylarına girerken battaniyeler ve yorganlar dolaplardan çıktı ve hızlı bir biçimde yataklarımızdaki yerini aldı. Kaliteli ve huzur içinde uyku, bize gün boyunca enerjik bir şekilde kalmamızı sağladığını düşünürsek, battaniye ve yorgan seçiminin önemini daha iyi anlamış oluruz.
Soğuk havalarda bizi ısıtacak bir yorgan seçmeliyiz. Yorgandaki kalınlık, sıcak tutmakla doğru orantılı olduğu anlamına gelmez. Bir yorganın hafifliği, yumuşaklığı ve hava alabilmesi uyku kalitesini arttırken sıcalık derecesinide etkiler.
Alerjik hastalığı olanlar yorgandaki materyallerin yüksek sıcaklıkta yıkamaya uygun olduğuna bakmalıdır. Kuş tüyü hissi uyandıran, antialerjik fiber yorganlar oldukça sağlıklı seçimlerdendir.
Özellikle çeyiz Listesi yapan ve çeyizi için battaniye ve yorgan tedariği yapmak isteyenler içinde pamuk oranı yüksek olan ürünlerden seçmelerini tavsiye ediyoruz. Her üründen 2 3 tane almak yerine tek bir ürün alıp kalitesine dikkat etmeniz hem yeni evinizin alanlarını daha iyi kullanmanız hem de maddi ve sağlık açısından daha mantıklı bir karar vermiş olacaksınız.
Neden Microfiber Yorgan ve Yastık Seçimi Yapmalıyız?
Mikrofiber malzemesi tam olarak poliamid ve polyester liflerinin bir araya getirilmesi ile meyada gelir. Poliamid malzemenin kullanıldığı ürünler kullanıldığı yere göre çok daha emici ve kısa sürede kuruma özellikleriyle bilinir. Polyester ise güç, dayanıklılık, tazelik ve yeni görünümü verir. Lif miktarı fazla olduğu için temiz kalma ve özellikle yapısı itibariyle oluşturduğu mikro kancalar sayesinde içinde kir,toz mikrop,bakteri gibi çeşitli maddeleri ya hiç içeri geçirmez ya da yakalayıp absorbe eder.
Yorgan kadar, battaniye seçiminde de dikkat edilmesi gereken noktalar var. İnce ve yün battaniyeler, kış aylarından bahar ayına geçerken tercih edilebilir. Yüne karşı hassas olan kişiler örgü ya da pike battaniyeleri kullanabilirler. Battaniyeler havalar soğukken koltuk örtüsü olarak da kullanıldığı için, renk seçimini yaparken de dekorasyona uyumlu renkler seçmeniz size yarar sağlayacaktır.
Bebekleriniz için Battaniye ve Yorgan alışverişlerinizde özellikle mevsimlere ve geçiş dönemlerine göre kalınlıkta ve incelikte içinde pamuk yoğunluğu ihtiva eden ürünlerden tercih etmeli ve kullanmalısınız. Güneş ve ısı geçirgen alanlardan bu tarz tekstil ürünlerinizi uzak tutmalısınız çünkü içerdiği ısı koruma ve ısı geçirgenlik limitleri bulunduğu ortama göre değişen pamuk ve sentetik malzemeler bebeklerinizi gereğinden fazla sıcak veya olması gerekenden daha az ısıda tutabilir.

Ev Tekstil Pazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder