14 Nisan 2017 Cuma

BORNOZ SEÇİMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Yaşadığınız evin her köşesinin, evinizde bulunan her eşyanın size huzur vermesini istersiniz değil mi? Evinizin her köşesinin ayrı bir güzel görünmesini, her eşyanın en işlevsel şekilde kullanılıyor olmasını da…
Evinizin en özel yeri olan banyonuzda ilk akla gelen eşyalardan biri hiç şüphesiz bornozdur. Bornoz seçerken ve kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya değinmek istedik.
Bornozun, öncelikle, tarihçesine kısaca bir göz atalım.
En bilinen tanımıyla bornoz, banyodan çıkarken kurulanmak için kullanılan, önden açık ve bukle kumaştan yapılmış bir giyecektir. Aynı zamanda, Kuzey Afrika’da Berberî’lerin giydikleri başlıklı, geniş, kısa kollu bir üstlüktür. Buradan da anlayacağımız gibi bornoz, her kıtada her ülkede ortak olarak kullanılan ve ihtiyaç duyulan bir eşya niteliği taşımaktadır.

BORNOZ SEÇERKEN…

Bornoz seçiminizde en önemli etken yapımında kullanılan bukle kumaşın çeşididir. Kumaşın yapıldığı iplik, dayanıklılık, yumuşaklık ve emicilik en önemli özelliklerdir. Pamuk, bambu ve modal, cildinize en uygun doğal dokulardır.
Seçiminizde dikiş özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir. Bornoz dikişleri uzun süre dayanabilecek sağlamlıkta olmanın yanı sıra cildinizi tahriş edecek sertlikte de olmamalıdır.
Bornoz küçük bir ayrıntı gibi görünse de yaşantımızda özel bir yere sahiptir. Vücudumuza direk temas eden bir eşya olduğu için seçimine ve hijyenine özen gösterilmelidir.
                                                                                              Ev Tekstil Pazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder