9 Şubat 2017 Perşembe

Cibinlik Nasıl Yapılır?


İster yatağınız daha görkemli görünsün diye isterseniz sineklerden korunmak için ya da bebeğinizi korumak için yatakların üzeride salınan cibinlikleri tercih edebilirsiniz.
Yatakları daha görkemli ve korunaklı gösteren cibinlikler, özellikle saray yaşamında yatak odalarının olmazsa olmazları arasındaydı. Siz de kendiniz ya da çocuklarınız için yatakları cibinlikler ile süsleyebilirsiniz.
Cibinlikler, sadece yatak odalarında kullanılmak için değildir. Romantik stili seviyorsanız, çok oturulan mekanlarda kanepelerinizi de cibinlik ile süsleyebilirsiniz.

Cibinlik Nasıl Dikilir?

Öncelikle hangi kumaşı alacağınıza karar vermelisiniz. Cibinlik için en uygun kumaş organzedir. Organze hem şık görünür hem de konforludur.
Kumaşa karar verdikten sonra yatağınızın ölçülerini alın. Yataktan tavana kadar olan yüksekliği ve yatağınızın ebatlarını not alın. Bunun için gereken kumaşı belirleyin.
Cibinlik kumaşınızı yatağın her iki yanından aşırtarak cibinliğin yükseklik ölçüsünü net olarak belirleyebilirsiniz.
Cibinliğin ön parçasını üçgen şeklinde keserek yan parçalara dikin. Organze ya da tül kumaş kullanacağınız için bu aşamada dikkatli olmalısınız. Dikiş esnasında kumaşa zarar vermeyin. Dikiş esnasında kumaşın arasında ekstrafor koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder