13 Ocak 2017 Cuma

2017’nin Rengi Greenery


Uluslararası renk otoritesi Pantone, bu yılın trend rengini greenery olarak belirledi.
Pantone’ye göre doğada bolca bulunan yeşil rengi yaşadığımız çağdaki karmaşaya inat bize sakinliğe kavuşturmayı öngörüyor. Bunun yanı sıra yeşilin pek çok tonunu da bu sene dekorasyonun bir parçası olarak göreceğiz. Bu yıl ev dekorasyonu için greenery rengi tercih edilecek.

2017’nin Rengi

Greenery rengi “sarı-yeşil karışımı taze bir renk” olarak tanımlanııyor. Enerji dolu ve canlı bir renk olan Greenery’nin uyumlu olduğu diğer renkler ise Hazelnut (Fındık), Primrose Yellow (Çuha Çiçeği Sarısı) ve Pale Dogwood (Soluk Kızılcık).
Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman, Greenery renginin yeniden doğuş ve yenilenmeyi temsil ettiği için seçildiğini belirtti ve ekledi: “Bizler, cihazlarımıza bağlı olarak yaşıyoruz, ancak cihazın bağlantısını kesip kendimizi yenilemek de en büyük bir arzumuz.”
Greenery ile doğaya dönüş, kent yaşamı ve sanal yaşam konseptleri ön plana çıkıyor. Pantone enstitüsü doğal, doğa, orgaik, toprak ana, öze dönme, doğada olma gibi konsept önerilerinde bulunuyor.

Dekorasyonda Greenery ile Uyumlu Renkler

Renk paletinde koyu safran, beyaz, ekru, gri-mavi, pudra, sıcak ve soğuk ten rengi tonları, kahve gibi nötr renkler ve hasır, pamuk, keten gibi nefes alan ve yumuşak tuşeli kumaşlar ön plana çıkıyor.
Gerçeğin romantik renklerle çarpıtılması ve yumuşatılması, böylece daha kabullenilir ve yaşanılır kılınmasını hedefleyen konseptin renk paletinde gök mavisi, yavru ağzı, kum rengi, ekru, bej, gri mavi ve açık toprak tonları, materyallerde ise yine doğallık ve yumuşaklık öne çıkıyor.
Kent yaşamının ön plana çıktığı konseptin renk paletinde pembe, mavi, yeşil, mor ve kahvenin plastik tonları, materyallerde ise seyrek dokulu, ağ görünümlü ya da tül kumaşlar kullanılıyor.
Dijital dünyanın ve sanal yaşamın ön plana çıktığı konseptin renk paletinde paletlerde aynı oranda ışıklandırılmış toz mavi, okyanus mavisi, flamingo pembesi, mineral sarısı, nane yeşili, lila gibi telaşeden uzak ama oyuncu renklerin olması. Doğal materyallerin yanı sıra, konseptin değiştirme/dönüştürme yanına vurgu yapan özel finişli kumaşlar ön planda.
Pantone önümüzdeki yıl trend olarak diğer renkleri ise Kale (Yoğun Yeşil), Niagara (Mavi), Hazelnut (Fındık), Pink Yarrow (Pembe Civanperçemi), Lapis Blue (Lapis Mavisi), Primrose Yellow (Çuha Çiçeği Sarısı), Island Paradise (Cennet Adası), Pale Dogwood (Soluk Kızılcık) ve Flame (Alev) olarak açıkladı.

Ev Tekstil Pazarı
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder