18 Kasım 2016 Cuma

Küçük Salon Yerleşimi

Dinlenmek, diğer aile bireyleriyle ya da misafirlerle vakit geçirmek için başlıca mekan salonlardır. Bu sebeple, aile bireylerinin tümünü bir arada bulunduğu ve evlerin en sık kullanılan alanlarından olan salonların dekorasyonu önemlidir.
Küçük salonu daha geniş gösterebilmek için küçük ipuçlarından yararlanabilirsiniz.

Zeminler

Zemini doğru şekilde kullanımı dekorasyonda belirleyici olacaktır. Zemin döşemesi için tek malzeme kullanmaya çalışmalısınız. Parke ya da halı gibi malzemelerden birini tercih etmeniz gerekir.
Salona bitişik odaların zeminlerini salonunuzda kullandığınız malzemeden tercih ederseniz, kesik kesik değil de birbirinin devamı olan bir görüntü elde etmiş olursunuz.

Koltuklar

Mobilyalarınız ayaklı olanlardan seçmeniz salonunuzu daha geniş göstermeye yardımcı olur. Bu da zeminde sürekliliği sağlar. Bakıldığında bir mobilya değil de, devam eden bir zemin görülür.

Duvarlar

Duvarlar, odaların sınırlarını belirler. Dolayısıyla duvarların kullanımı önemlidir. Salonunuzu geniş gösterebilmek için ilgiyi duvarların üst kısımlarına yöneltmeniz gerekir.
Perdeleri olabildiğince tavana doğru asman, uzun perde tercih etmek salonunuzu geniş göstermeye yardımcı olacaktır.
Bunun yanı sıra tavana kadar yükselen kitaplıklar ve tavada kartonpiyer süslemeleri de salonun daha geniş algılanmasını sağlayacaktır.,

Eşyaların Yerleşimi

Eşyaları yerleştirirken birbirlerine çok yakın durmayacak şekilde bir yerleşim tercih etmeniz gerekir. Çok sıkışık bir görünüm arz etmeyen ve rahatça dolaşılabilen bir salon daha geniş görünecektir.
Koltuk ya da yemek masası gibi eşyaların önü ya da etrafı diğer eşyalarla doldurulmamalıdır. Salon mümkün olduğunca ferah düzenlenmelidir.
Cam ve elektrik düğmelerinin önleri de kullanımlarını zorlaştırmayacak şekilde olmalıdır. Camın önüne bir eşya yerleştirmişseniz ve bu eşya sebebiyle pencereyi açamıyorsanız, bu hem kullanım zorluğu yaratır hem de salonda karışıklığa sebep olur.

Aynalar

Aynalar ışığı yansıtır. Bu özellikleri sebebiyle de bulundukları mekanı daha geniş gösterirler. Fakat aynaları yerleştirirken neyi yansıttığına dikkat etmek gerekir. Bahçeyi, ağaçları ya da salondaki çiçekleri yansıtacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Tüm duvarı aynayla kaplamak yerine parçalı modelleri tercih edebilirsiniz. Duvara dayalı büyük bir ayna ya da parçalı küçük aynalar dekorasyonunuza modern bir hava katacaktır.

Ev Tekstil Pazarı
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder