23 Haziran 2016 Perşembe

Spa Keyfi Evimize Gelsin

Yorucu bir günün ardından eve döndüğünüzde keyifli bir banyo dinlenmenizi sağlayabilir. Sıcak havalarda bunaldığınızda da güzel bir banyo ile ferahlayabilirsiniz. Üstelik sade bir banyo yerine evde spa keyfi yaşamanız da mümkün.
Rahatlatıcı spa etkisini evinizde de yaşayabilirsiniz. Bunun için birkaç malzemeye ihtiyacınız var.

Organik kumaşlardan yapılmış havlu ve terlik edinin. Banyo için özel tasarlanan, küvete asılabilen tepsi alabilirsiniz. İstediğiniz renk ve kokuda mumlar alın ve küvetin etrafına yerleştirin. Yerleştirdiğiniz mumlar, ortamı yumuşatıp, göz yormadan aydınlatma sağlayacaktır.
Sevdiğiniz çiçeği banyoda güzel bir yere koyabilirsiniz. Mekanın ferahlığı engellememek için fazla çiçek kullanmamanız önerilir. Paspas veya kilim seçerken, yumuşak ve tüylü olmasına özen gösterin.
Her şeyin huzur verici, soft ve doğal olması, banyonuzda keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Duş alırken, farklı fonksiyonlardaki duş başlığı sayesinde, istediğiniz miktarda ve şekilde sudan faydalanabilirsiniz.
Banyonuzda, ahşap veya açık renklerde eşyalar kullanmanız, oluşturmaya çalıştığınız konsept için daha uygun olacaktır.
Banyolar için özel tasarlanan, küvet kenarlarına tutturabileceğiniz tepsiler;  t-light gibi romantik aksesuarlar kullanabilirsiniz. Banyonuzda kullanabileceğiniz kokulu mumlar aynı zamanda ortamı yumuşatır.
Spa sonrası için küvetin yanına tüylü ve yumuşak bir paspas koyabilirsiniz.

Hidromasaj

Hidro masajlı bir küvetiniz varsa spa keyfiniz daha da uzun sürebilir. Su ve hava masajı gibi iki farklı masaj yöntemi sunar.
Hidro mesajlı kuvvetlerde su ısısının ortalama 37 C olmasına özen gösterin. 30 – 35 C’deki su uyarıcı niteliğini taşır. 35 – 37 C arasındaki su dinlendirirken, 38 C’deki su ise, gevşetici özellik taşır. Hidro masaj sırasında küvetin içine banyo köpüğü koymamalısınız.

Evde spa

Ayak banyosu

Papatya Çayı Ayak Banyosu
  • 4 poşet papatya çayı
  • 1 tutam kurutulmuş maydanoz
  • 4 damla esans yağı
Yayvan, ahşap bir kaba bir sürahi dolusu çok sıcak su doldurun. Malzemeleri sıcak suyun içinde 10 dakika kadar bekletin. Su sıcaklığını kontrol ederek, tercih ettiğiniz ısıya geldiğinde, ayaklarınızı batırın.

Ev Tekstil Pazarı




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder