10 Haziran 2016 Cuma

Temizlik için İpuçları

Ev temizliğinde zor olan aşama büyük mekanların temizliği değil de küçük eşyaların temizliğidir. Özellikle de zorlu lekelerde fazlasıyla zaman harcanır.
Temizliğiniz kolayca bitsin ve size de zaman kalsın istiyorsanız temizliği ertelemeden yapmalısınız. Biriken işler daha da zorlaşır. Küçük temizlik işleri için pratik çözümleri bilerek işlerinizi kolaylaştırmanız mümkün.

Koltuklarınız pırıl pırıl olsun

Elektrik süpürgeniz arızalanmış ya da elektrikler gitmiş olabilir. Eğer tam da bu durumda temizlik yapmanız gerekiyorsa, birkaç basit malzemeye ihtiyacınız olacak. Klasik usüle dönme vakti. Öncelikle bir bez ve bir sopa alın. Yerleri sildiğiniz bezin çubuğunu da kullanabilirsiniz. Bezi ıslatın ve koltuğunuzun üstüne serin. Sopayla bezin üstüne vurun. Böylece koltuklarınızı temizleyebilirsiniz. Nemli bez tozları tutacağından odanız da tozlanmayacaktır.

Etiket izleri

Yeni bir giysi ya da eşya alındığında giysinin ya da eşyanın üzerindeki etiketi çıkarmak size bir sorun gibi görünebilir. Tam çıkmayan etiket giysinin ya da eşyanın üzerinde iz bırakır. Öncelikle etiketi hızlı bir şekilde çekerek koparmamalısınız. Eğer etiketin bir kısmı eşya ya da giyside kaldıysa bir miktar yağ dökerek kalan kısmı çıkartabilirsiniz. Eğer bu yöntem işe yaramazsa, etikete sıcak buhar uygulayın ve etiketi kolayca çıkarın.

Kahve lekesi

Küçük bir kaza eseri halınıza ya da eşyalarınıza kahve dökmüş olabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden kahve lekesini üzerine soğuk su (çok soğuk olmasına dikkat edin) dökün. Ardından biraz gliserin ile çitileyin.

Cam kırıkları

Kırılan cam parçaları etrafa saçıldığında onları toparlamak zor olabilir. Ne kadar süpürürseniz süpürün küçük parçalar etrafta kalmaya devam edebilir. Bu da üstlerine basarak yaralanmanıza sebep olabilir. Bunun için parçaları süpürdükten sonra camın kırıldığı yeri bir bezle iyice silin.

Ev Tekstil Pazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder