12 Ağustos 2015 Çarşamba

Havluların Kullanım Süresini Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Havlular ev tekstil ürünleri arasında gerek banyoda gerek mutfakta vazgeçilmez ürünlerden. Ama zaman içinde sertleşerek yıpranmış ve eski göründüğü gibi işlevini yerine getirmede de yetersiz kalabiliyor. Bu yazıda sizler için havluları uzun süre yumuşaklığını kaybetmeden kullanabilmeniz için önemli temizlik ve kullanım tüyoları verdik.

1.    Havluları askıya teker teker asın
Askıya birden fazla havlu asmak katmanlar arasındaki nemin çıkamamasına neden olur. Bu da bakteri ve küf oluşumuna neden olur. Havluyu kullandıktan sonra tam olarak kuruyabilmesi için tek olarak askıya asmak en doğrusudur.

2.    Yeteri kadar çok yıkayın
Havlular kullanım sıklığına uygun olarak yıkanmalıdır. Banyo havlularını ve bornozları her 3-4 kullanımdan sonra yıkamak doğrudur. El havluları ise günde birçok defa kullanıldığından mümkünse her gün yıkanmalı,  kullanım sıklığına göre yıkandıktan 2-3 gün sonra tekrar yıkanmalıdır.

3.    Farklı havlular kullanın
Devamlı aynı havluyu kullanmak da havlunun kullanım süresini kısaltır. Mümkünse 4 set havlu bulundurun ve dönüşümlü olarak kullanın. Böylece her havlu iki haftada bir kullanılacak ve kullanım süresi uzayacaktır.
4.    Aşırı deterjan kullanımından kaçının
Fazla deterjan kullanımı havluları sertleştireceği gibi, iyi durulanmadığı durumlarda bakteri ve küf oluşumuna neden olur. Havlularınızı yıkarken önerildiği kadar deterjan kullanılması ve fazla deterjan kullanımından kaçınılması gerekir. Böylece hem daha yumuşak ve hijyenik havlulara sahip olur, hem de deterjanınızı daha tasarruflu bir şekilde kullanırsınız.
5.    Yeteri kadar sıcak suda yıkayın
Havluları yıkarken suyun sıcaklığı önem taşır. Mikroorganizmaları öldürebilmek için havluları yeterli sıcaklıkta yıkamak gerekir.
6.    Yumuşatıcıyı aşırıya kaçırmayın
            Aşırı yumuşatıcı eklemek havlunun emiş gücünü olumsuz etkiler. Önerilen ve gerekli      miktarda yumuşatıcıyı su ile açarak eklemek gerekir. Her 3 veya 4. yıkamada da yumuşatıcı  kullanmamak havlularınız için iyi olacaktır.


Bu  önerilere uyarak havlularınızın kullanım süresini uzatabilir, daha yumuşak ve temiz olmalarını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder