9 Eylül 2016 Cuma

Eti Sağlıklı Pişirme Yöntemleri


  • Etin yumuşaması için yavaş yavaş pişirmek gerekir. Etin içinin ve dışının aynı oranda pişmesine özen gösterilmelidir.
  • Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında pişirmek için ideal derece 180’dir.
  • Et suyu kullanırken, günlük olarak tüketilmesine dikkat edilmelidir. Et suyu gününde tüketilmediğinde, lezzetinden kaybeder.
  • Izgara eti servis yaparken üzerine bir parça yağ koyarak, hem lezzetini, hem de estetiğini arttırmış olursunuz.
  • Eti kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağları atmayıp, bir kapta toplayın. Bunlar bol miktarda aroma içerir.
  • Köftenin yumuşak olması için yoğururken içine bir yumurta sarısı ya da bir diş sarımsak koyun. Köfteyi sert tercih ediyorsanız, içine biraz kaşar peyniri rendeleyin.
Püf noktalarına dikkat ederek pişireceğiniz etlerle sağlıklı ve lezzetli mangal partileri yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder