11 Mayıs 2017 Perşembe

SARARAN TÜL ve PERDELER NASIL TEKRAR ESKİSİ GİBİ BEMBEYAZ YAPILIR?

                                                          Ev Tekstil Pazarı

Yüksek maliyetli deterjanlar kullanmak yerine doğal yöntemlere başvurarak sararan tüllerinizi kolay yoldan beyazlatmanız mümkün.

Evlerinizde sıklıkla kullanmış olduğunuz perdelerin zaman içerisinde sararmasından rahatsızlık duyuyorsanız yapacağınız basit yöntemlerle tekrardan tüllerin beyaz haline geri dönmesini de sağlayabilirsiniz.
Genelde tüller sentetik malzemelerden imal edildiğinden dolayı zaman içerisinde beyaz halden sararmaya doğru değişmeye başlar. Güneş ışınlarının yanı sıra toz ve lekeler sonucunda tülünüz sararmaya başlayacaktır. 

Yüksek maliyetli deterjanlar kullanmak yerine doğal yöntemlere başvurarak sararan tüllerinizi kolay yoldan beyazlatmanız son derece kolay olacak. Bunun için uygulayabilecekleri adımları şu şekilde sıralamamız mümkün olacaktır. Buna göre,

1. Yöntem

Kirden veyahut isten sararan tülleri, yıkamadan önce az tuzlu suya batırıp, bekletin. Daha sonra suya çamaşır sodası ve 1 bardak da amonyak katıp en az 2 saat bekletin.

Ardından 2 defa durulama yapıp, bilhassa güneşte kurutun. Tüller normal de nemli olarak asılır. Lakin ütü gerektiriyorsa bunu çok dikkatli yapmanız gerekir.

2. Yöntem

Bir yemek kaşığı kadar toz şeker
Ilık su ve bir adet tülbent
Yumurta kabukları ve leğen
Çivit gerekiyor

İlk olarak hazırlamış tülbentlerin içerisine yumurta kabuklarını koyuyoruz. Tülbentin ağzını mümkün olduğunca sıkı şekilde bağlamanız gerekmektedir. Ardından ilk iş olarak çamaşır makinesine atılmalıdır. Yıkanma sırasında olan tüllerin durulanma aşamasına geçildiğinde ise 1 çay kaşığı çivit ve 1 yemek kaşığı toz şeker deterjan bölümüne eklenilmesi gerekmektedir.


Ev Tekstil Pazarı

Başvurmuş olduğumuz. çivit, toz şeker ve yumurta kabukları tüllerin sarı halinden beyaz haline dönüş yapmasına en hızlı şekilde yardımcı olacaktır. Diğer bir başvuracağınız yollardan birisi de ılık su içerisinde sararan tüllerinizi yaklaşık 2-3 saat kadar bekletebilirsiniz. Bekleme işleminin ardından ise uygun olan program da tüllerin yıkanmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle tülleriniz ilk günkü beyazlığına kavuşacak.

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder