11 Eylül 2015 Cuma

Kumaştaki Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kumaştaki Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkarılır?
Evimizin vazgeçilmezlerinden yapıştırıcılar, kumaşa yapışması durumunda belirgin izler bırakabilir. Kuruyan yapıştırıcıyı koltuk, kıyafet, örtü gibi kumaşlardan çıkarmak mümkündür.
Kumaşa yapıştırıcı bulaşması durumunda ilk önde yapıştırıcının kurumasını beklemek gerekir. Kurumadan yapıştırıcıya müdahale etmek, lekenin geniş bir alana yayılmasına neden olacaktır.
Yapıştırıcı Kurumadan, Kumaşı Silmeyin      
Yapıştırıcı yeterince kuruduktan sonra, ince bir kart ya da sivri uçlu bir cisimle yapıştırıcıyı yapıştığı yüzeyden çıkarabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında dikkatli olmanız, kumaşın zarar görmemesi bakımından önemlidir. Yapıştırıcının üstte kalan tabakasını çıkardıktan sonra, ağartıcı özelliği olmayan temizleyicileri kullanarak, tüm lekenin giderilmesini sağlayabilirsiniz.              
Kumaşı Dikkatli Bir Şekilde Silin
300 mililitrelik bir kabın içerisine, 2-3 çay kaşığı kadar deterjan koyun ve homojen bir yapı elde etmek için karıştırın. Temiz bir bez yardımıyla oluşturduğunuz karışımın yüzeye işlemesini sağlayın. Ancak kumaşı silmemeye dikkat edin. Silme işlemi yapmanız, yapıştırıcının yayılmasına yol açabilir. Kumaş, hazırladığınız karışımı emdikten sonra, kumaşı durulayın. Kumaş kuruduğunda yapıştırıcı lekesinin tamamen yok olmaması durumunda, aynı işlemi tekrarlayın.                 
Koltuk, kıyafet, masa örtüsü gibi kumaşlara bulaşan yapıştırıcı lekesini çıkarmak için acele etmeniz, lekenin yayılmasına yol açabileceği gibi, kumaşın zarar görmesine de sebep olacağından, yapacağınız işlemleri dikkatli bir şekilde yapmaya özen gösterin.                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder